Tuinonderhoud

Een tuin is een plek om te genieten en ontspannen en wat is prettiger dan in een goed onderhouden tuin te kunnen relaxen. Het onderhoud kunt u laten doen, zodat u er zelf geen omkijken meer naar hebt en zeker weet dat het goed zal gebeuren. Het kan bestaan uit het eenmalig opschonen van de hele tuin, het periodiek snoeien van heesters en het scheren van hagen en het maaien van het gazon. Ook kunt u ervoor kiezen om uw tuin een voorjaars- en/of een winterbeurt te laten geven, zodat uw tuin er in die tijd weer goed uitziet.

Heesters
Periodiek snoeien van heesters. Het knippen en snoeien moet om de juiste reden, op de juiste manier en op het juiste moment gebeuren. Artistieke of vormsnoei vraagt tijdens het groeiseizoen veel van uw kostbare tijd. Het meeste scheerwerk is voor het begin van de zomer, wanneer de struiken snel groeien.

Vormsnoei
Vormsnoei

Gazon
Maaien, bemesten, verticuteren (de viltige laag tussen de grassprieten weghalen).
Graszoden leggen of graszaad inzaaien. Bij de verzorging van het gazon hoort natuurlijk ook de verzorging van de graskanten, het steken of het knippen van de graskanten.

Bij het verticuteren komt er een viltige laag van het gazon
Bij het verticuteren komt er een viltige laag van het gazon

Border
Onderhoud kan bestaan uit het eenmalig opschonen van de hele tuin.
Periodiek onderhoud is ook mogelijk.
Een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden bestaat uit het verwijderen van het onkruid.

Naar boven